Vanlige skader i fotball

Fotball er en populær sport som mange begynner med i ung alder. Det er kanskje ikke rart med så mange megastjerner sporten skaper. Det er likevel en idrett hvor man kan være uheldig å pådra seg skader.

Dessuten er det en rekke vanlige fotball-skader som kan være mer eller mindre alvorlige. Som regel ser man hodeskader i forbindelse med hjørnespark og hodedueller, men mer vanlig er muskel -og ledd-skadene. Her er noen vanlige fotball-skader.

Muskelstrekk

Strekk i låret, leggen eller overkroppen forekommer svært ofte på fotballbanen. Det er noe Naprapatlandslaget ofte ser på sine pasienter. Strekk forekommer ofte når en spiller hiver seg etter ballen.

Kneskade

Fotball er belastende på knærne. Ofte ser man spillere som har operert menisk og kneskål. Grunnen er stor belastning eller at spilleren lander på en fot etter en duell.

Ankelvrist

Fotballspillere løper mye og fort. Av og til skal man nå igjen andre spillere og ta fra dem ballen. I slike situasjoner er det lett å vrikke ankelen, noe som kan føre til lange pauser på sidelinjen.

Ryggprolaps

Ryggen er svært utsatt i fotball. Man kan ofte få prolaps fordi man overanstrenger seg. Balansen mellom styrke -og kondisjonstrening er ikke optimal. Dermed kan prolaps oppstå og spilleren må gjennom et opptreningsprogram.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.